Årets musical / Om Musikken

Om Musikken

OM MUSIKKEN:

Årets musical på ungdomsskolen er noget helt specielt.

Det kan man sige det altid har været, men i år adskiller musicalen sig fra de forrige dels ved emnet og dels ved valget af musik.

Det meste af musikken leveres af Savage Rose og det store bag katalog har virkelig nogle lækkerbiskener at tage af. Således skal der danses til Dødens triumf, laves mimespil til Bruden pyntes, og til turen på det flyvende tæppe kommer Endnu en duft af Jasmin.

Savage Rose er en gruppe med 45 år på bagen, i form af sangerinden Anisette, men ellers er bandmedlemmerne ganske unge og der spilles både jazz, reggae, funk, rock, 6/8 del.

For de unge mennesker er det en udfordring med musikken, for de senere års musical har budt på dels helt ny dansk musik ( Under Urets 2013)dels store guitarnumre ( Bag masken 2012) dels verdens største hits ( Diva 2011) dels Sebastian sange ( Danner -live 2010) dels Århus musikken i 80erne ( Smuk og dejlig 2009) og så musikkens historie fra 1920 til 2008 ( Husker du 2008). Den første musical instruktør Gunhild Brethvad lavede i Frederikssund i 2007 var bygget på musikken fra Baz Luhrmans film Moulin Rouge.

Musikvalget har i årenes løb været stort og mangeartet og det har netop været en af hovedpunkterne i kapelmester Jens Søbæks og Gunhild Brethvads arbejdsfællesskab: at udbygge kendskabet til mange forskellige musikgenrer.

”Vi skal selvfølgelig finde musik , de unge kan lide, men det må også gerne engang imellem være nyt for dem og udfordre dem både dansemæssigt og stemmemæssigt.”

Det er vanskeligt at synge Anisettes sange, det er en stor arv at løfte, men det er også vældigt lærerigt og udviklende.

Blandt de fantastiske sangere ungdomsskolen kan prale af at have på rollelisten er Maria Roed, som også er forsanger i bandet Hit it live. Maria Roed optrådte første gang i musicalen Smuk og dejlig og betog alle med sin smukke og kraftfulde stemme.

Sara Ustrup har også medvirket i flere af ungdomsskolens musicals ligesom hun har været med i Willumsen gruppen, der levendegjorde Willumsen billeder i samarbejde med museet. Hun sang også i musicalen Hippieliv, der blev opført i Søndermarken på Frederiksberg i sommer.

Hans Michael Christensen har en fantastisk stor stemme og har endvidere hovedrollen i årets musical. Han medvirkede også i Under uret og har tidligere sunget i Roskilde domkirkes drengekor.

Som helt ny på sangsiden er i år er Elisabeth Myrhøj. Hun har den mest vidunderlige stemme og har i flere år sunget på realskolen.

Desuden har musicalens absolut yngste deltager Maria Bengtsson vist sig at have en aldeles skøn sangstemme.

Der er flere gode sangere, ligesom der i år medvirker et kor, der hovedsageligt består af elever fra Oppe Sundby skole.

Frederikssund ungdomskole | CVR: 29189129 | Odinsvej 4G, 3600 Frederikssund - Denmark | Tlf.: +45 47 35 26 00