Årets musical / Gunhilds sidste musical

Gunhilds sidste musical

Handling i stykket:

1001 nat i vores fortolkning er orientalsk og farverig og handler om den grumme sultan Shariar,

der halshugger hver kvinde han er sammen med af frygt for at hun skal være ham utro, som hans kone var.

Sheherazade og hendes søster Doniazade tropper op hos sultanen for at redde de mange unge kvinders liv og Sheherezade fortæller for sultanen i 1001 nat, så længe, at han overgiver sig og forelsker sig i hende.

Hun fortæller om Ali Baba, der finder en skat i en hule og hvordan røverhøvdingen slår hans bror ihjel og prøver at slå Ali Baba ihjel. Han bliver reddet af sin kloge tjenestepige Morgiane. Hun fortæller om Hodja fra Pjort, der har et flyvende tæppe, som bliver stjålet fra ham og som han får igen ved at narre fangevogteren til at tro, at der er to drenge i fangehullet, så han skal lukke den ene ud.

Hun fortæller om Aladdin, der er så heldig hele tiden. Han får lampens ånd som hjælper og kan med den udrette mirakler.

Men Sheherazade kan også udrette mirakler med sine fantastiske fortællinger og stykket ender med bryllup på bedste orientalske maner. Pointen i vores fortælling er, at fantasien, poesien, magien overvinder alt.

Slutspil

”Når jeg har valgt at slutte min karriere i Frederikssund med et eventyrspil, så hænger det sammen med, at de 8 år for mig har været et eventyr af de store. Jeg sluttede efter 1. år og forestillingen Moulin Rouge, fordi jeg ikke ville mere, men i mellemtiden var jeg blevet kærester med Eskild og så var min tilknytning til byen ligesom tættere og så fulgte forestillingen : Husker du – om dansen og musikkens historie gennem 90 år, Smuk og dejlig – om Århus musikken i firserne, Danner live – om Grevinde Danners liv og levned, Diva – om alle de største divaer i historien, Bag masken - om en pigekostskole, hvor sang og musik er forbudt, Willumsen spil – om at levendegøre Willumsen billeder, Under uret – om et døgn på en banegård og sluttelig nu 1001 nat med musik af Savage Rose.

Det har været 8 dejlige, spændende år og nogle af de medvirkende har været med i 7 af forestillingerne, så ikke alene har jeg kunnet fastholde de unge over mange måneder med øvning hver onsdag, nogle har også medvirket og leget med 6 eller 7 år.

Mine medarbejdere har trofast bakket op gennem alle årene med deres store indlevelse og meddigtning.

Jeg vil sige tak til alle forældre fordi de har turdet sende deres børn hen til mig og jeg vil sige tak for et stort og broget EVENTYR.”

Mange kærlige knus fra Gunse

Frederikssund ungdomskole | CVR: 29189129 | Odinsvej 4G, 3600 Frederikssund - Denmark | Tlf.: +45 47 35 26 00